טו בשבט- סדנאות לילדים בחג

חג ט"ו בשבט, סדנאות לחג הט"ו בשבט ומתכון קל וטעים להכנת עוגות לחג

 

שלום חברים, ט"ו בשבט חג המתהדר בשלל צבעים, ריחות וטעמים של מיני פירות טריים, מיובשים
ומגוון פיצוחים :שקדים,אגוזי מלך,פקאן ועוד...
בהיותו חג מופלא שכזה מגוון, הכי כיף להיכנס למטבח ולהכין מטעמים שכל סממני החג.
נכון יש בזה סכנה למשקל אך למי אכפת זהו רגע חגיגי וככזה חייבים קצת לנשמה לא?!

 

קצת על ט"ו בשבת:


ט"ו בשבט חג לאילנות,ראש השנה לאילנות.
המקור הראשון שבו מוזכר ט"ו בשבט הוא המשנה.

 "אַרְבָּעָה רָאשֵׁי שָׁנִים הֵם.
בְּאֶחָד בְּנִיסָן רֹאשׁ הַשָּׁנָה לַמְּלָכִים וְלָרְגָלִים.
בְּאֶחָד בֶּאֱלוּל רֹאשׁ הַשָּׁנָה לְמַעְשַׂר בְּהֵמָה. רַבִּי אֶלְעָזָר וְרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמְרִים, בְּאֶחָד בְּתִשְׁרֵי.
בְּאֶחָד בְּתִשְׁרֵי רֹאשׁ הַשָּׁנָה לַשָּׁנִים וְלַשְּׁמִטִּין וְלַיּוֹבְלוֹת, לַנְּטִיּעָה וְלַיְרָקוֹת.
בְּאֶחָד בִּשְׁבָט, רֹאשׁ הַשָּׁנָה לָאִילָן, כְּדִבְרֵי בֵית שַׁמַּאי. בֵּית הִלֵּל אוֹמְרִים, בַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בּוֹ:."
  – מסכת ראש השנה א, א

 בט"ו בשבט מרבים באכילת פירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל  וגם פירות מיובאים ובפרט פירות יבשים ואגוזים למיניהם כגון תאנים, תמרים, צימוקים, חרובים ושקדים.
מקור המסורת לאכול פירות יבשים דווקא הוא בכך שבעבר, בטרם היות אמצעי קירור, הייתה זו הדרך היחידה בה יהודי הגולה יכלו לאכול מפירות ארץ ישראל בחג.
.סדר ט"ו בשבט - סדר ט"ו בשבט הוא מסורת שהתגבשה על ידי זקני צפת במאה ה-17 על מנת להנחיל את אהבת הארץ ליהודי הגולה ולזרז את הגאולה. גם כיום ישנם רבים החוגגים את ט"ו בשבט בארוחה חגיגית תוך קריאת הגדה מיוחדת לחג.

 

סדנאות בישול ואפייה מציעים לכם מגוון תוכניות וסדנאות לט"ו בשבט:

 

לשף בכיף מגוון תוכניות לחג ט"ו בשבט,אנו מציעים לכם סדנאות במגוון תפריטים כגון:
אינגליש קייק,מרק ירקות עשיר,סלט פירות חורפי,עוגיות ווניל אגוזים,ירקות מוקפצים סיני,עוגת בננות ושוקולד צ'יפס,
עוגיות ממלאות תמרים,טארטלט אישי בציפוי פירות,מאפה אגסים בקרם וניל,ועוד מגוון גדול של תפריטים לט"ו בשבט
פרטים מלאים על התוכנית והתפריטים בטלפון בלבד

סדנאות הבישול שף בכיף מציעות ללמד ולרתק את הילדים בדרך מהנה וטעימה במטבח לט"ו בשבט,כל סדנא היא חוויה לימודית
הרפתקת חושים וכיף,דרך מעולה להכיר טעמים,ריחות ומאכלים מכל רחבי הגלובס.סדנאות הבישול והאפייה של שף בכיף מניבות הנאה,כיף ויצירתיות מכל המשתתפים ולאורך כל האירוע.הילדים לומדים את רזי המטבח בדרך נעימה תוך כדי התנסות מעשית
במבחר מתכונים טעימים.כל הפעילויות מבוצעות תוך כדי הקפדה על איכות חומרים גבוהה,וטריות.בטיחות,והדרכה מקצועית.

 

קבלו כאן על קצה המזלג כמה מתכונים טעימים, קלים להכנה ומתאימים לחג ט"ו בשבט.


אינגליש קייק

חומרי גלם: 


200 גר' מחמאה רכה                                                               
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות


אופן הכנה:


לתוך קערית להכניס את המחמאה, להוסיף את הסוכר ולערבב היטב
להוסיף ביצה ולערבב היטב, להוסיף עוד ביצה ולערבב, להוסיף את הביצה האחרונה ולערבב היטב.
להוסיף את תמצית הווניל ולערבב.בקערה נפרדת לנפות יחד את הקמח ואבקת האפייה.
להוסיף לקערה עם המרגרינה חצי מכמות הקמח ולערבב היטב
להוסיף את מיץ התפוזים ולערבב.
להוסיף את שארית הקמח ולערבב היטב
להוסיף את קליפות ההדרים ולערבב היטב.
לשמן תבנית אפייה מאורכת ולמזוג את הבלילה.
ולאפות בתנור ב-180 מעלות כ-25-20 דקות,
עד לקבלת גוון חום בהיר.


** ניתן להחליף את קליפות ההדרים המסוכרות בפירות מיובשים מסוגים שונים**

** ניתן להוסיף לתערובת חופן אגוזי מלך להעשרת הטעם **

 


פאי תפוחים אישי

 

חומרי גלם (10-12 פאי) :


1/2 כוס סוכר                                         3 תפוחי עץ קלופים
200 גר' חמאה                                       4 כפות גדושות סוכר
1/2 2 כוסות קמח                                  מעט קינמון טחון
1 ביצה                                                  ביצה לבירוש

12 תבניות אישיות מאלומיניום


הכנה:

לתוך קערה להכניס את החמאה הרכה.
להוסיף סוכר ,ביצה וקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
לחלק את הבצק לשלושה שלישים.
לקחת שני שליש מהבצק ,למעוך ל"פיתה" ,להכניס
לתבנית האישית ולשטח מעט וליצור קלתית.
לקלוף את התפוחים ולחתוך לקוביות.
לפזר את הסוכר והקינמון ולערבב.
להכניס את מלית התפוחים לקלתית הבצק.
את יתרת הבצק לשטח ל"פיתה" ולהניח מעל.
להבריש את החלק העליון בביצה טרופה ולחורר 2-3
חורים עם מזלג.
לאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.


**לאוהבי האגוזים יש להוסיף למלית חופן אגוזי מלך קצוצים***

 

קינוח-סלט פירות אקזוטי חם גלידת וניל (4-6 מנות).

 

4-6 כדורי גלידת שמנת וניל.
1 כוס דובדבנים חמוצים ללא גלעינים (קונים באזור השימורים בסופר) + 1/2 כוס מרוטב
1 כוס אננס חתוך משומר + 1/2 כוס מהרוטב
1 כוס ליצ'י משומר + 1/2 כוס מהרוטב
1 כוס תות שדה טרי
שרי ברנדי.


הכנה:

יש להכין כדורי גלידת וניל בכוסות או קעריות עמוקות והכניס שוב למקפיא עד להגשה.
את סלט הפירות יש להכין סמוך למועד ההגשה, יש להגיש אותו חם.

להכנת הסלט: לחתוך את הליצ'י ותותי השדה לקוביות.
לתוך מחבת עמוקה יש להכניס את כל הפירות כולל המיץ ולחמם מעט.
להוסיף כ- 1 כוס שרי ברנדי (לפי הטעם) ולערבב קלות

בעת ההגשה להוציא את כוסות ההגשה עם הגלידה הקפואה מהמקפיא
לצקת על הגלידה את סלט הפירות החם ולהגיש מיד.

 

חג ט"ו בשבט שמח
מוגש על ידי שף בכיף:
סדנאות בישול לילדים,חוגי בישול לגני ילדים בתי ספר ומוסדות שונים,הפקת ימי הולדת לילדים ואירועים.
0543978782