מתכון לאוזני המן

חג פורים חג פורים חג גדול לילדים

 

לפני שנתחיל להכין מתכונים טעימים לחג הפורים נספר לכם מעט על החג המקסים הזה שכולנו אוהבים.

קצת על חג פורים:

מקור החג פורים


חג הפורים הוא אחד מחגי ישראל, שנחוג ברוב המקומות בי"ד באדר, ובירושלים וערים נוספות בט"ו באדר (שושן פורים).
חג הפורים מבוסס על סיפור מגילת אסתר, בו ניצלו היהודים באימפריה הפרסית מרצח עם שתיכנן עבורם המן. חג פורים
הוא יום הודאה לאלוהים על הצלה זו.

חג זה מצטיין במאפייני השמחה שבו, והאכילה והשתייה נוטלים מקום חשוב בין מנהגיו. החג נקרא על שום ה"פור" (גורל)
שהטיל המן במטרה לקבוע את היום שבו יבוצע הטבח ביהודים - אותו יום שבו לבסוף התהפך הגלגל, ("ונהפוך הוא")
והיהודים הם שהרגו באויביהם. בקרב זרמים דתיים רווחת הדעה כי לכשיבוא המשיח כל החגים עתידים להתבטל למעט
פורים וחג החנוכה, דבר המעיד על עוצמת חשיבותו של החג.

מצוות ומנהגי החג פורים

קריאת מגילת אסתר בליל החג ובבוקרו, כחלק מפרסום הנס, והודיה על ההצלה. גם נשים מחויבות בקריאת המגילה,
למרות שהיא נמנית בין מצוות עשה שהזמן גרמן משום שגם הן ניצלו בנס הפורים, או משום שעיקר הנס, למעשה,
נעשה על ידי אישה.סעודת פורים - משתה ושמחה. כנאמר במגילה, ימי פורים נקבעו להיות "ימי משתה ושמחה".
בתלמוד (מסכת מגילה) נקבע שבפורים חייב אדם לאכול סעודה ביומו של החג ולשתות בה יין; נקבע כי על אדם
להשתכר "עד דלא ידע בין 'ארור המן' ל'ברוך מרדכי'". דעות שונות הושמעו בשאלת מידת חיוב ההשתכרות, ויש אף
פוסקים אשר סברו כי מצווה זו נדחתה מהלכה. יש הטוענים שהמצווה בתוקף אך אין צורך להגיע לשכרות מלאה אלא
מספיק להתבסם עד להגעה לשינה ובעת שנתו אין האדם מבחין בין ארור המן לברוך מרדכי (המאירי).
משלוח מנות איש לרעהו. מלשון הכתוב במגילת אסתר, "משלוח מנות איש לרעהו" - כאשר המילה "מנות" בלשון רבים,
והמילה "רעהו" בלשון יחיד, הסיקו חז"ל שעל כל אדם לשלוח לפחות שתי מנות, לפחות לאיש אחד.
מתנות לאביונים. לפי ההלכה יש לתת לשני אביונים, שתי מתנות, או סכום כסף שאפשר לקנות בו דברי מאכל זמינים.
הרמב"ם מציין כי "מוטב לאדם להרבות במתנות לאביונים מלהרבות בסעודתו".

 


סדנאות בישול והפעלות לחג פורים:

 

ישנם מגוון סדנאות בישול ואפייה לחג פורים,שף בכיף מציעים לכם לחגוג יחד את חג הפורים בסגנון טעים וחוויתי.
חג פורים החג הציבעוני,עליז ושמח מכל החגים,טומן בתוכו המון רעיונות לפעילות בחג הפורים אשר משגעת את הילדים.
אפשר להשתולל במטבח ולהכין דברים שונים ומגוונים.
הפעילויות לחג הפורים מותאמות לכל קבוצת גיל,מספר הילדים.ישנם פעילויות לקבוצות מעשרה ילדים או נוער לקבוצה .
וישנם פעילויות לקבוצות גדולות כגון בתי ספר,גני ילדים,קייטנות,מסיבות לנוער,ועוד..
אנו נבנה תוכנית קולינרית מעניינת יחד אתכם ונדאג שכולם יהנו עד לא ידע.

 

מספר דוגמאות להפעלות בחג פורים:

 

תחנה 1)פנקייקים מחופשים-
תחנה 2)כריכים מחופשים-
תחנה 3) הכנת אוזני המן-
תחנה 4) עוגיות ליצנים-
ועוד פעילויות רבות ואחרות שלא נפרט כאן

פרטים מלאים על הפעילויות בטלפון בלבד-0543978782

 

 


מתכון מיוחד להכנת אוזני המן לחג הפורים

 

אוזני המן.


חומרי גלם :

1/2 כוס סוכר                  מגוון מליות מוכנות:
200 גר' חמאה                 מלית פרג
1/2 2 כוסות קמח              ממרח תמרים
1 ביצה                         מלית חלבה
                                ממרח שוקולד
אבקת סוכר לזרייה                         

הכנה:
לתוך קערה להכניס את החמאה הרכה.
להוסיף סוכר ולערבב היטב.
להוסיף ביצה ולערבב.
להוסיף את הקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
לרדד את הבצק על מעט קמח
לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן עגול לשים כפית מהמלית הנבחרת במרכז העיגול.
מרימים שתי קצוות מצד ימין ומהדקים יחד עד למרכז.
מרימים את ה"דלת" שנשארה ומהדקים פעם לצד
ימין ופעם לצד שמאל וכך יוצרים משולש.
מסדרים את אוזני ה"המן" על תבנית עם נייר אפיה
ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות (עד  להזהבה).
לאחר הצינון זורים אבקת סוכר.




 

 

מתכון חדש לחג פורים.

 

נכתבו כבר אלפי מתכונים לעוגיה המיוחדת של חג הפורים האוזן המן,שבגילגולה הקודם הייתה תמיד
במלית נימוחה של פרג.ועם השנים עברה שינויים הן במליות והן בסוגי הבצקים הפריכים.
לכבוד חג פורים המגיע החלטתי שנצא קצת מ"הריבוע" והכנתי מתכון חדש,
הפעם נכין את אוזני ההמן המשולשים לפורים מעיגולי בצק במלאווח של ינון בצקים,
כי כשהבצק מוכן קל ומהיר יותר להכין אוזני המן לפורים.
ההכנה היא מהירה וקלה ויש לכם אוזני המן טעימים ופריכים עם טעם של עוד.



הכנת אוזני המן לפורים מבצק מלאווח.



 
 חומרי הגלם הנדרשים:



בצק מלאווח ינון
מגוון מליות מוכנות:
מלית פרג
ממרח תמרים
מלית חלבה
ממרח שוקולד
אבקת סוכר לזרייה

 

 
מתכון למלית פרג:


75 גרם פרג
30 גרם חמאה
125 מ"ל חלב(כחצי כוס)
25 גרם צימוקים
100 גרם סוכר-כחצי כוס


אופן ההכנה:

 

להפשיר כמה דקות את עלה בצק המלאווח,לרדד את הבצק על מעט קמח.
לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן עגול או כוס.
לשים כפית מהמלית הנבחרת במרכז העיגול.
מרימים שתי קצוות מצד ימין ומהדקים יחד עד למרכז.
מרימים את ה "דלת" שנשארה ומהדקים פעם לצד ימין ופעם לצד שמאל
וכך יוצרים משולש של האוזן המן.
מסדרים את אוזני ההמן על תבנית עם נייר אפייה,אופים בחום של 180 מעלות כ 25 דקות.

עד להזהבה של הבצק.לאחר הצינון זורים אבקת סוכר על האוזני המן
וקדימה..בתיאבון

רוית חן מאחלת לכם עבודה נעימה וחג פורים שמח.