קצת על שף בכיף

מהמטבח הביתי למטבח המקצועי

באחת הפעמים הראשונות שאני זוכרת את עצמי, עמדתי מול אמא שלי במטבח והתחננתי לעזור לה בבישולים. לשמחתי היא הסכימה, ולראשונה הכנתי לבד כדורי שוקולד ועוגיות בטוסטר אובן. זאת הייתה כנראה הפעם הראשונה בחיי שזכיתי לחוות את תחושת הסיפוק הנפלאה ממשהו שהכנתי במו ידיי, וגם אם אנסה, לעולם לא אוכל לשכוח את תחושת הגאווה כשרצתי לחלק את העוגיות לכל השכנים.

אבל למרבה ההפתעה, הזיכרון המתוק הזה לא נגמר כאן, משום שהם ביקשו עוד!

 

כך עשיתי את צעדיי הראשונים בעולם הקונדיטוריה, וברבות השנים הפכתי את אהבת ילדותי למקצוע – בבית הספר הגבוה למלונאות "תדמור", ובעבודה כשף קונדיטורית באולמות וגני אירועים מובילים.

במהלך השנים, פיתחתי מתכונים במטבח הביתי שלי, אותם ילדיי ניסו בעצמם לפני שהם יצאו לעולם הגדול. כמו כן, התעמקתי בנושא הפיסול בסוכר ובשוקולד וגיליתי עולם שלם ומרתק. 

 

בחזרה לנקודה שבה הכל התחיל

כשהילדים שלי גדלו, הבנתי שעבודה עם ילדים במטבח היא משהו שאני לא מוכנה לוותר עליו, והחלטתי לחזור ולהתמקד בחוויית האפייה הראשונה שהייתה לי, וכך ללמד ילדים להיות טבחים וקונדיטורים צעירים.

 

כיום אני מעבירה סדנאות בישול לילדים ובני נוער, ואף סדנאות אפייה, ומקיימת גם סדנאות לימי הולדת ואירועים, מותאמות לפי גיל. הסדנאות שאני מקיימת מתאימות גם לילדים הסובלים מבעיות מוטוריקה והתפתחות, וכן אני מעבירה פעילויות המתאימות במיוחד לבני הגיל השלישי. מלבד סדנאות לנוער ולקטנטנים, אני מקיימת סדנאות בישול ואפייה מקצועיות לקבוצות מבוגרים במסגרת ימי הולדת, ימי גיבוש בעבודה וציון אירועים פרטיים, ואף סדנאות שוקולד טעימות במיוחד.

 

עבורי אין תחליף לידיעה שגרמתי למישהו להוציא את הצד היצירתי שבו, ולחוש את המטבח בדרך בלתי אמצעית כל כך. אני מתרגשת כל פעם מחדש לראות איך הילדים מגיבים לריחות ולטעמים חדשים שהם נחשפים אליהם – ולראות איך בסוף הסדנה הם מוכנים להתנסות בטעמים שהלא הכירו, בתוצרת מעשה ידיהם.

 

מלבד הסדנאות שאני מעבירה לקהל הרחב, אני עורכת סדנאות גם לבתי ספר, גני ילדים, קייטנות, וגם לאוכלוסיות בעלי צרכים מיוחדים, ואוהבת במיוחד לראות מהצד איך הקסם מתרחש כמעט מעצמו. אני לוקחת חלק בארגון אירועים קהילתיים שנתיים, וכך יוצא שאני למעשה משלבת בין כל האהבות שלי במקום אחד.

 

מה תמצאו בסדנאות שלי?

הסדנאות של "שף בכיף" ידועות בכמה עקרונות מנחים:

  • מקצועיות: כל הסדנאות וההפעלות מועברות על ידי אנשי מקצוע ומדריכים איכותיים, שעברו הכשרה מקיפה הן בעולם הבישול והאפייה והן בהדרכות ובעבודה עם ילדים.
  • איכות: בסדנאות הבישול של "שף בכיף" יש הקפדה יתרה על איכות חומרי הגלם והמוצרים, בתכניות הדרכה המותאמות במדויק למאפייניה הייחודיים של הקבוצה.
  • אמינות: ברגע שתקבעו אירוע עם "שף בכיף" למעשה תצטרפו למשפחת הלקוחות שלנו – אנו נדאג לכך שכל המשתתפים, כולל כולם, ייצאו מרוצים, ואתם מצדכם יכולים להיות בטוחים שהאירוע יתקיים על הצד הטוב ביותר.
  • שירות: הצוות המקצועי של "שף בכיף" מקפיד על רמת שרות גבוהה ואיכותית בכל מפגש שהוא עם הלקוחות, ואנו מחויבים לשירות VIP החל משיחת הטלפון הראשונה.

 

אשמח לעמוד לרשותכם לפרטים, להזמנות ולכל שאלה שיש לכם,

054-3978782

ravitchen@gmail.com