שף בכיף בתקשורת

עסקים מיוחדים-סדנאות בישול לילדים

 

 

שם העסק

שף בכיף - סדנאות בישול לילדים.

www.chef-bekef.co.il

 

הרעיון של העסק

 

המטבח טומן בחובו חוויות והרפתקאות רבות. לא בכדי נמשכים רוב הילדים למטבח, לסירים, לתבלינים ולחומרי הגלם השונים.

המטרה היא לחשוף את הילדים למטבח ולשלל האפשרויות והתנסויות המלוות בישול ואפיה. הרעיון הוא לעודד את היצירתיות והסקרנות הטבעית של הילדים ולהקנות להם ביטחון עצמי, סיפוק וגאווה.

 

איך זה עובד?

 

הסדנת בישול ואפייה עורכת כשעה ומותאמת למשתתפים בה (מגיל 4 ועד 15). הסדנת בישול ואפייה מתקיימת בבית הלקוח כאשר למעט המטבח עצמו ותנור אפייה, את כל שאר המוצרים, הכלים,  התבניות ואפילו הסינרים מביאה רווית חן.

נושאי הסדנאות בישול ואפייה יכולות להיות לפי בחירת מזמין הסדנא או בהתאם לחגים (עוגת גבינה בשבועות), אירועים ועונות השנה (מרק חם בחורף).

בתחילת הפעילות מסבירה רווית חן, בהתאם לגיל הילדים, מה הולכים לבשל והיא מדגימה בעצמה.

לאחר מכן המשתתפים מכינים בעצמם תוך כדי הנחייה וליווי צמוד של רווית. כל ילד מכין את המאכל שלו, שמו מוצמד אליו ובסופה של הפעילות מקבל כל ילד בדיוק את המאכל שיצר.

סיומה של הסדנא כולל סיכום קצר וחלוקת מתכונים שבנויים מהוראות פשוטות ומדויקות, בדיוק כפי שחוו הילדים בסדנת הבישול.

נוסף על הכיף וההנאה, חשוב להדגיש שרווית מקפידה להעביר בסדנא כללי בטיחות וערכים חשובים - מהקפדה על ניקיון והיגיינה ועד עבודת צוות, איכות סביבה וחשיבות האוכל הבריא.

 

האנשים מאחורי העסק

 

רווית חן, שף קונדיטור בעלת ניסיון של 15 שנה בניהול אגף הקונדיטורים באולמות אירועים.

לאחר שנים של עבודה והדרכה "מאחורי הקלעים" ובקשר ישיר עם הולדת ילדיה (תאומים), הבינה כי היא חייבת לעשות שינוי.

באופן ספונטאני, התקיימו "מיני סדנאות", עם החברים של הילדים וההצלחה הייתה רבה.

לאור ביקוש שהלך וגדל, הבינה רווית שיש בידה שילוב מנצח: ניסיון ומיומנות בתחום הבישול יחד עם גישה ואהבה עמוקה לילדים, ולא רק לילדיה שלה.

 

התוכנית העסקית

 

"שף בכיף" קיים כשנה וחצי. הסדנאות מועברות היום הן בבתים אך גם בקניונים, בצהרונים ובמתנסים כחוג העשרה.

עם הקמת העסק לא הייתה תוכנית עסקית מפורטת אלא מסמך ראשוני ברמה של כיוון כללי.

כיום, יש לעסק תוכנית עסקית מפורטת הכוללת פירוט של פעילויות והעמקה בפלחי השוק הקיימים ותחזית של חדירה לפלחי שוק נוספים.

התוכנית העסקית כוללת גם צפי לפתיחת מקום בו יתקיימו סדנאות וחוגי בישול של "שף בכיף".

כיוון שההשקעה הראשונית לא הייתה גדולה, הרווחים מהעסק הגיעו מהר יחסית וכיום, שנה וחצי אחרי, ניתן לומר כי "שף בכיף" הוא עסק מניב.

 

יתרונות

 

1. מקצועיות וניסיון - בעלת העסק, רווית, היא במקצועה שף קונדיטורית מה שמקנה לה ידע רחב והבנה מעמיקה בתחום.

2. יכולת ליצור אינטראקציה וקשר מצוין עם הילדים, בכל הגילאים.

3. יכולת להתאים וליצור סדנא שתתאים באופן מושלם לגיל הילדים.

4. כיוון שהייתה רגילה לייצר בכמויות גדולות ולהדריך צוות עובדים, סדנאות שכוללות גם 40 ו-50 ילדים אינם מהווים שום מכשלה.

שפי ספרן-כרמי (MBA) מרצה לשיווק ועוסקת בייעוץ וליווי שיווקי לעסקים קטנים. לאתר האינטרנט:

 http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/12815/77/