מתכונים וסדנאות לחג השבועות

סדנאות בישול ואפייה לחג שבועות

 

כמה מילים על חג השבועות.

מוצרי חלב וגבינות בעיקר מצויות כמעט בכל בית ישראלי: גבינה לבנה, גבינת קוטג', חלב וגבינה צהובה
חלב, יוגורטים למיניהם, גבינה בולגרית, חמאה, שמנת ושאר מעדני חלב.

פירות וירקות בשלל צבעים וטעמים הם מנת חלקו של כל מקרר ישראלי והם מהווים בני לוויה נפלאים למוצרי החלב.

בשנים האחרונות עם שימת הדגש לבריאות, גברה המודעות לחשיבות אכילת מוצרי החלב כמקור חשוב לסידן ובו זמנית גברה המודעות לאכול פירות וירקות בשלל צבעים בשל ערכם התזונתי ותוספת הויטמינים שהם תורמים.

האקלים הישראלי החם ככלל וחג השבועות בפרט מכתיב לי ולבני משפחתי ארוחות קלילות, קרות המשלבות את מוצרי החלב במבחר ירקות ופירות.

אני אוהבת במיוחד את המסורת המשפחתית של ארוחת החג, זה החג בו כל שני המשפחה והחברים נפגשים בבית אימי לארוחה מדהימה עם מבחר עצום של סלטים, פשטידות, לביבות וכיסונים, ושלל גבינות רכות וקשות, שפע ירקות וחמוצים תוצרת יד, עוגות גבינה, בלינצ'סים, סוטלץ' תורכי ושאר קינוחים חלביים שאין כמותם.

 

סדנאות בישול ואפייה לחג השבועות

 

אנו מציעים פעילויות והפעלות בישול לחג השבועות.
כמו בכל חג אנו בשף בכיף הכנו תוכנית מיוחדת להפעלת ילדים בחג שבועות.
בחג שבועות אנו משתמשים  בסדנאות הבישול והאפייה שלנו במוצרי חלב וגבינות
,ומסבירים לילדים את החשיבות של אכילת מוצרי חלב וגבינות  ואיך הם תורמים לגופינו

במהלך סדנאות הבישול לחג השבועות אנו אופים ומבשלים יחד עם הילדים מתכונים שונים
באפייה ובישול שמבוססים על טהרת החלב ומוצרי החלב השונים בכדי להדגיש את  חג השבועות.

ישנם מגוון תפריטים רחב שניתן להכין במהלך הפעילויות לחג השבועות ומומלץ לדבר עם השף
בכדי לבנות תפריט בהתאמה אישית לכל סוג של אירוע.

 


סדנאות לחג השבועות-דוגמא להפעלה

 

בנוסף לפעילויות הבישול והאפייה שלנו אנו מספקים לאירועים גדולים הפעלות נוספות
אשר מגיעות בתור תוספת לסדנאות אשר מזמינים גופים גדולים.
לדוגמא:בכל שנה שף בכיף עורכת אירוע גדול בשיתוף עירית תל אביב במתחם התחנה
בנווה צדק.האירוע כולל אלפי משתתפים ואנו בונים מספר מתחמים ותחנות
 כגון פנקייקים,קרפים,סנדוויצים מקושטים,חטיפי גבינה וזיתים,עיצוב ופיסול בבצק סוכר,ועוד..
אשר בכל מתחם הילדים לומדים להתנסות בהכנת מוצר שונה.

בנוסף ישנם דמויות שטח שונות והולכי קביים אשר מסתובבים בין הקהל
ודואגים לבדר את הקהל והילדים בנוסף ניתן לשלב עמדת איפור וקעקועים
וכל ילד יאופר לפי סוג או אופי האירוע.


 

הפעלות לחג השבועות ולאירועים גדולים,אפשרויות נוספות:

 

דמויות שטח



הולכי קביים

 

להטוטנים

 

מופעי אש

 

איפור ילדים

 

קעקועי חינה

 

צלם מקצועי לצילום הארוע

 

לפרטים מלאים על סוגי הפעילויות בטלפון 0543978782  

 

 

מתכונים מיוחדים לחג השבועות.

 

הבאתי לפניכם כאן מתכונים קלילים, מרעננים וטעימים וקלים להכנה, מומלצים בחום גם בהכנה עם ילדים.

מה בתפריט?

 

מתכון להכנת פאבלובה תותים

 


אז ככה כל מה שצריך כדי לקבל שאגות "ו ו א ו " מהנוכחים הוא כלי גדול ויפה
מזכוכית שקופה ואת החומרים הבאים: (לכ-8-10 זוללים):

1 ק"ג תותים
2 שמנת מתוקה
6 כפות סוכר דמררה
כ-1.5 קופסאות של נשיקות מרנג קטנות

וזהו לעבודה:

את השמנת והסוכר מקציפים היטב
את התותים רוחצים היטב וחותכים לחתיכות גסות

בנייה:

מניחים כשליש מהנשיקות בקרקעית הקערה
מעל כשליש מהקצפת
מעל כשליש מהתותים
ושוב עוד שליש נשיקות
ואז קצפת ותותים
כך גם בפעם השלישית.

זה הכל... בתאבון!!

חשוב לדעת:

· מכינים את הקינוח סמוך להגשה על מנת שהנשיקות יישארו פריכות .

· אם הקינוח מיועד למבוגרים בלבד ניתן להשרות את התותים בליקר פירותי טוב לפני שלב הבניה

(כגון קוואנטרו , או טריפל סק וכדומה)

 

 

פשטידת פסטה וגבינות

 

החומרים הדרושים:
500 גר' פסטה מכל סוג שהוא
3 ביצים
1 כוס חלב
1 קופסא קוטג'
150 גר' בולגרית מגורדת
200 גר' גבינה צהובה מגורדת
מלח לפי טעם.
50 גר' מחמאה.


אופן ההכנה

לבשל את הפסטה במים רותחים עד להתרככות (זהירות לא יותר מדי)
לשבור את הביצים לתוך קערה גדולה ולערבב היטב
להוסיף 1 כוס חלב + קוטג' + גבינה בולגרית מגורדת + מלח (לפי הטעם)
+ 2/3 מהגבינה הצהובה המגורדת (להשאיר קצת לחלק העליון)
לסנן את הפסטה מהמים ולהוסיף אותה לקערה עם הגבינות ולערבב.
לשים את הפשטידה בתוך תבנית פיירקס מלבנית גדולה.
לפזר מלמעלה את שארית הגבינה הצהובה.
לחתוך את המחמאה לקוביות ולהניח מעל הפשטידה בארבעת הדפנות.

לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ-30 דק' עד להשחמה.


 

לביבות גבינה מתוקות

 

חומרי גלם
(כ – 18 יח')

1 גביע גבינה לבנה (250 גר')
4 כפות סוכר
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
1 כפית שטוחה של קינמון טחון
4 ביצים
3/4 כוס קמח
מעט שמן לטיגון


אופן הכנה:

לתוך קערה להכניס: גבינה + ביצים + סוכר + קינמון ולערבב היטב.
בקערה נפרדת לערבב קמח + סודה לשתיה.
להוסיף את תערובת הקמח לקערת הגבינה תוך כדי ערבוב
עד שהמסה חלקה ללא גושים.
לבדוק את הסמיכות ואם צריך להוסיף מעט מים או קמח.
לשפוך עיגולים מהבלילה על מחבת חמה ומשומנת מעט,
לטגן קלות ולהפוך לטגן מצד שני ולהוציא.

להגשה לפזר מעט אבקת סוכר מעל הלביבות.
ניתן להגיש עם דבש, סירופ מייפל ועוד...

 


סמבוסק-כיסונים מטוגנים במלית גבינות

 

חומרי גלם:
(כ-25 יח')

בצק:
1/2 ק"ג קמח
15 גר' שמרים יבשים
3 כפות שמן
מלח , פלפל
כ- 1 כפית מלח
כ- 1/2 1- 1 כוסות מים

מלית:
1 קופסא גבינה לבנה (כ-250 גר')
4 כפות גבינה צהובה מגוררת
4 כפות גבינה בולגרית מגוררת
1 ביצה
2 כפות פרורי לחם
שמן לטיגון 
 
הכנה:

את השמרים שמים בכוס עם מעט מים פושרים (כרבע כוס) + קורט סוכר,
עד שהם מתחילים לתסוס ולתפוח מעט.
בקערה שמים את הקמח, עושים במרכז גומה ומכניסים את השמן + המלח.
מכסים בקמח . מעל שמים את השמרים מוסיפים מים בהדרגה,
מערבבים ולשים עד לקבלת בצק נעים.
נותנים לבצק לנוח. ומכינים את המלית.
מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי המלית וטועמים.
מתבלים במעט מלח ופלפל אם יש צורך (לפי הטעם)

מהבצק יוצרים כדורים בינוניים ומרדדים כל כדור ל"פיתה"
שמים כף מהמלית במרכז כל פיתה סוגרים לחצי
ומהדקים היטב.
מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק
ומטגנים את הכיסונים עד להשחמה הופכים לצד שני ומטגנים.

 


עוגת גבינה
 

לתחתית

2/3 1 כוסות פרורי בסקוויט פתי בר
1/4 כוס סוכר
100 גר' חמאה מומסת

**(ניתן להחליף בתחתית של עוגת טורט אפויה)**


לגבינה:
750 גר' גבינה לבנה
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים מס' 2

לציפוי:
2 גביעים ( 400 מ"ל ) יופלה או דנונה במתיקות עדינה
1 שקית סוכר וניל

הכנה:
את הפתי בר יש לטחון דק מאוד במעבד מזון.
להוסיף סוכר + חמאה מומסת ולעבד עוד קצת במעבד המזון.
לשטח את התערובת על קרקעית תבנית אפייה בקוטר 26 ולהדק.

**אם משתמשים בתחתית טורט מניחים אותה כמו שהיא בקרקעית**

לערבב בקערה את הגבינה + סוכר + וניל + ביצים.

למזוג את הבלילה על תחתית הפרורים ולהכניס לתנור מחומם
ב-160 מעלות לכ - 40 דקות.
מוציאים מהתנור מקררים מעט כ-15-20 דק'.
מערבבים את כל היוגורט הממותק עם סוכר הוניל 
ומורחים בעדינות רבה על העוגה.
מכניסים לתנור לעוד 8-10 דקות.
מוציאים מהתנור,ומקררים 6 שעות לפחות.
כידוע ילדים מאוד אוהבים לאכול מוצרי גבינה ועוגות גבינה במיוחד
עוגת גבינה מאוד טעימה בריאה ומזינה לילדים
שתפו את ילדיכם בהכנת העוגה ההנאה מובטחת
בתאבון.



חטיפי זיתים



חטיפי זיתים  חומרי גלם :

(12-15 יח')

100 גר חמאה או מרגרינה רכה
1/2 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
1/3 כפית א.שום
מעט מלח
50 גר' גבינה צהובה מגורדת
1/3 1 כוסות קמח
זיתים מגולענים


הכנה:

לתוך קערה להכניס את החמאה הרכה.
להוסיף :יוגורט +אבקת שום + מלח +גבינה צהובה
להוסיף קמח ולערבב היטב בכף עד להיווצרות בצק
ללוש את הבצק ביד ולאחד אותו.
לחלק את הבצק לכדורים קטנים , לשטח כל כדור ל"פיתה" ,
לטמון בתוכו זית מגולען ,לסגור ולגלגל לכדור.
להניח בתבנית על גבי נייר אפיה
לאפות בחום 180 מעלות כ-20 דק'

 

 

פנקייק

 

חומרי גלם
(כ – 10 יח' קטנות):


1ביצה
4 כפות סוכר
חצי כפית א. אפיה
3/4 כוס מים
כוס קמח


הכנה:

לערבב היטב עד שהמסה חלקה ללא גושים
לשפוך עיגולים קטנים מהבלילה על מחבת חמה
לטגן עד היוצרות בועות
להפוך ולטגן קלות מצד שני
להוציא לצלחת הגשה


להוסיף:

סירופ מייפל
קוקוס / אגוזים לקישוט





חג שבועות שמח וטעים משף בכיף




שף בכיף סדנאות בישול ואפייה לילדים
מאחלים לכם עבודה נעימה במטבח
וממליצים לכם לשתף את ילדיכם בחווית המטבח.
בתיאבון